Lykka löper!

Tyckte jag igår såg en tendens till att löpet är på ingång. Idag fick jag blodfläck på papperstussen och det är några veckor tidigare än väntat.

Lykka kommer att paras med NUCH Kongsvoldsrypas Sao, dvs samma pappa som Glada har på sina valpar som just nu är här sista veckan innan leverans. Jag kommer att ha förhoppning om att behålla en valp ur denna kombination med Lykka-Sao som nu blir Lykkas tredje och sista kull.

N UCH Kongsvoldsrypas Sao gick snabbast möjliga väg upp till VK. Med 7 starter är det premie i 6 av dem. Sao kommer ur en kull där alla syskon är premierade och det finns en bredd i kullen som intresserar mig. De syskon som är röntgade är friröntgade. Jag föll för honom från första sekund dels för att han är snygg men också hans kynne. Att komma in i en stuga med Glada i höglöp och han knappt kikar upp på oss när vi kommer in imponerar på mig.

J Lykka är tiken som det ofta händer grejer runt då hon är i släpp. Lykka går i mycket bra fart och stil med ett jaktklokt och noggrant sök som ofta leder till fågel. Lykka är hunden som håller sig några hundra meter bort i öppen terräng och i god kontakt. I skog jobbar hon systematiskt och är relativt lätt att hitta. Jag upplever henne med hög dresserbarhet då hon jobbar med mig och vill göra det jag ber henne om. Hon har lämnat två kullar och i dessa kullar är det mycket hög jaktlust. Inomhus är det inte mycket som kan störa hennes lugn. Lykka har 2 UKL, 2×3 UKL i både skog och fjäll. På utställning har hon Cert. HD B

Är du jägare och tycker detta låter intressant så kontakta mig gärna för plats på intresselistan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *