Valpar Glada-Skedoms Nitro

SetterWalls Glada planeras att paras på kommande löp med Skedoms Nitro. Jag har länge haft ett mycket gott öga mot Skedoms N-kull där 8 av 11 födda valpar är premierade. I mina värderingar säger det en hel del om dresserbarheten hos hundarna. Nu när Glada står på tur för parning så finns möjligheten att använda Nitro då inavelsgraden mellan dem ligger på 1.2%. Jag har träffat Nitro och jag upplever att han uppfyller mina värderingar jag har i min avel. Han har 2 st cert på jaktprov (fjäll) och det säger hur han är jaktligt och behöver knappast någon närmare presentation.

Jag förväntar mig stabila valpar som går max i jakten med god kontakt utan att ge avkall på hälsa och exteriör. Jag förväntar mig hundar som kan jobba i god kontakt med sin förare på skog och i fjäll.

Jag har för avsikt att behålla en valp ur denna kombination. Valparna placeras hos jägare som är beredda att visa upp sin hund på jaktprov och någon utställning. Förväntad tid för parning är vintern -22.