Sex veckor

Känns som att tiden rusar iväg. Valparna är nu dryga 6 veckor och de växer så de knakar. Jag börjar smått se dagen leverans komma allt närmare och det med väldigt blandade känslor. Jag är helt inne på att valpar ska till sina nya ägare vid den tidpunkten då de behöver stimuleras. Valpens första månad hos nya familjen är värdefull och det är mycket som händer. Men just de här valparna har haft en liten annan start än vad jag hade tänkt mig eftersom att de är få i antal. Men dagen de flyttar ut…åker även mattan i vardagsrummet ut – äntligen får jag köpa ny matta! :)
Valparnas personligheter är inte detsamma som för några veckor sedan. Då kallade jag t.ex. en av tikarna för “Surtiken Glada”. Idag är det den lilla tiken som sätter kullen på plats. Mysproppen är dock fortfarande kullens myspropp, han är ju hane och det säger allt! Den som följer mig vart jag än går är den ljusa tiken och “Surtiken Glada” är väldigt lik Lykka som hon var som valp, hon sitter bara och är söt. Gemensamt för de alla är att de börjar undersöka hundgården mer. Alla snöhögar är som höga fjäll för dessa småttingar. Men de tar för sig bra och det utan tvivel. Inkallningen är inte helt befäst men vi tränar för fullt och de gör framsteg för var dag. Vi har åkt bil en sväng och det utan problem, vi kommer att åka mer bil så hemresan för Giron och Gina blir utan problem.
Kullen är nu registrerad och stamtavlorna bör komma vilken dag som helst. Valpkassen med lite “jox” är på plats, veterinären bokad och from igår, då kullen blev 6 veckor, är de försäkrade. Då jag värdesätter service och vet hur duktig mitt ombud är så följer jag henne då hon bytt från If till Sveland.
Min ögonsten Lykka sköter valparna på utmärkt sätt. Hon leker med dom men med små medel fostrar hon valparna som fattar när de ska backa. Lykka och jag åker skidor några gånger i veckan och jag vill att hon ska få tillbaka sina muskler. Hon är fin i hullet men hon fäller en hel del päls. Men i det stora så ser hon knappt berörd ut efter vad hon levererat. Det finns många fördelar med en liten kull med valpar!

Glada 6 veckor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *